Jum08182017

Last updateKha, 17 Ogs 2017 5pm

Back Utama Artikel PAS Negeri Perak Jentera PAS Telah Bersedia Hadapi PRU

Jentera PAS Telah Bersedia Hadapi PRU

Jentera PAS Telah Bersedia Hadapi PRU


MANJOI: Hasil tinjauan di beberapa negeri ternyata jentera pilihanraya PAS sudah bersedia menghadapi PRU 14 dengan pelbagai pendekatan dari seluruh kombinasi muslima, pemuda dan ulamak.

PAS inginkn Melayu yang bertaqwa kepada Allah SWT ada pegangan akidah sahih. Islam itu datang dari Tuhan. Rahmat Islam seluruh alam bukan pada bangsa tertentu.

Kelantan contoh agama lain bebas amal dengan agama mereka tanpa ada gangguan tidak menghalang hak beragama halang Islam akan bersalah. Menyakiti orang bukan Islam sama seperti menyakiti Nabi Muhammad SAW.

Pandangan tersebut disuarakan Timbalan Presiden, Dato' Ustaz Ibrahim Tuan Man ketika sembang santai di Dataran Ilmu, Kampung Manjoi, 6 Julai.

"Zaman fitnah media sosial zaman fitnah. Jangan ambil maklumat dari sumber selain dari parti segala yang berlaku dalam jemaah mesti Timbalan Presiden akan tahu mana mungkin PAS dapat duit dari umno.

"Saman Sarawak report sebab dia berani tulis PAS dapat dana RM 90 juta saman di London kes yang boleh diambil dan ada kemungkinan menang," jelasnya tentang isu fitnah kepada PAS.

Beliau menghargai kerjasama dengan kehadiran program tersebut seronok bertemu bersama masyarakat setempat di dalam Dun Manjoi .

Katanya, inginkan kemenangan perlu ada posisi masing-masing kerana kemenangan PAS untuk rakyat maka kemenangan PAS untuk memperjuangankan keadilan.